Контакт

+381 64 4191919

 

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Распоред проба

Почетни:

   понедељак-четвртак 19:30

Припремни:

   уторак-петак 19:30

Ниски дечији:

   уторак-петак 20:00

Високи дечији:

   понедељак-четвртак 20:00

Други омладински:

   уторак-петак 21:00

Први омладински:

   понедељак-четвртак 21:00

Оркестар:

   понедељак-петак 20:30

Група певача:

   уторак-четвртак 20:00

Одговорни

Војин Јованиовић, уметнички директор Друштва.

Јовановић је у Друштву од 04.01.1974. године, пуних 41 годину. По професији је професор. У стручном погледу је кореограф са великим бројем кореографија које је поставио и које су награђене на разним фестивалима, посебно на смотри „Аматери своме граду“. Прошле године је његова кореографија „СРСПСКЕ ИГРЕ СА КОСВА“ освојила бронзану плакету на Европској смотри у Бања Луци. Господин Јовановић је у току свог дугогодишњег рада водио ансамбле народних игара и у другим друштвима: РКУД „Напред“, КУД „ФОБ“, „ЛМК“, „Јелена Ћетковић“, КУД „Абрашевић“ из Велике Плане, КУД „Ослободиоци Београда“. Стручну помоћ пружа великом броју друштава из Београда, Србије и дијаспоре: Лугано, Беч, Грац, Берлин, Козарска Дубица, Приједор, Мркоњић Град, Подгорица, Тиват, Ђеновићи... Недавно је поставио „ИГРЕ ИЗ ЗАПАДНЕ СРБИЈЕ“ ансамблу из Ден Хага „Нитсаним“ у коме играју холанђани. Господин Јовановић је председник Удружења кореографа народних игара Србије и нослица „нулте“ лиценце.

 

У музичком делу Друштва  су ангажовани Ана Пантелић и Марко Пантелић као уметнички руководиоци народног оркестра.

Ана Пантелић је дипломирани архитекта,  завршила је средњу музичку школу одсек виолина. У нашем Друштву је од 2007. године.

Марко Пантелић је колективни уметнички руководилац народног оркестра, студент Музичке академије - одсек виола и соло певања. У нашем Друштву је од 2007.

Обоје, и Ана и Марко су освојили награде на Смотри „Аматери своме граду“, а учесници су и значајног фестивала „Царевчеви дани“.

Милош Милић, корепетитор и музички организатор семинара.

Милић је завршио Средњу музичку школу одсек хармоника. У друштву је 25 година. Координатор је музичког дела Друштва и ради на организацији музичког стручног дела семинара.

 

Мехо Шутковић, корепетитор, дипл. дефектолог – професор

Господин Шутковић је у Друштву од 1985 године. као корепетитор у ансаблима самосатлно ради од 1987. године. Као члан народног оркестра учествовао је на свим значајнијим пројектима нашег Друштва, фестивалима, наступима, такмичењима, представљањима наше народне традиције широм Европе. Својим начином поимања народне игре и аматеризма допринео је подизању нивоа личне одговорности у том делу аматерског стваралаштва, на смо њему своствен начин. Увек одговорно, максимално ангажовано и уз свакодневну спремност за помоћ младима у сваком погледу и тренутку. Господин Шутковић је један од ретких који је са уметничким директором  све ове протекле године радио на подизању квалитета и начину презентације српске народне традиције, игара и песме. Својим педагошким искуством је увек помагао уметничком директору и стручним сарадницима да се у нашем Друштву тај принцим приступа у раду увек кориси.

За тако пожртвован и предан рад, ако аматер, господин Штковић је  носилац  највишег признања у Друштву које је добио поводом обележавања 40 година рада Друштва.

Изузетно је цењен и поштован од свих који раде у нашем Друштву а посебно од чланова, како оних најмлађих, тако и оних са богатим искуством и дугим стажом.

Господин Шутковић је члан Управног одбора Друштва.