Контакт

+381 64 4191919

 

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Распоред проба

Почетни:

   понедељак-четвртак 19:30

Припремни:

   уторак-петак 19:30

Ниски дечији:

   уторак-петак 20:00

Високи дечији:

   понедељак-четвртак 20:00

Други омладински:

   уторак-петак 21:00

Први омладински:

   понедељак-четвртак 21:00

Оркестар:

   понедељак-петак 20:30

Група певача:

   уторак-четвртак 20:00

Grupa pevača

U okviru Akademskog Društva „Novi Beograd“, posle dugog planiranja i pripremanja, a kao rezultat velike ljubavi prema pesmi, početkom 2011. godine počela je sa radom ženska pevačka grupa sa zadatkom da, u duhu društva, neguje kulturnu baštinu i očuva narodnu vokalnu tradiciju kao njen neraskidiv deo.
Pred grupom, koju trenutno čine 15 devojaka, je veliki zadatak da neguju tradicionalno pevanje iz svih krajeva Srbije u svom izvornom obliku i stilskim odlikama svakog kraja. 
Za ostvarivanje ovog zadatka grupa koristi terenske snimke, notne zapise i savete eminentnih stručnjaka iz ove oblasti, i na taj način upoznaje i uvežbava narodne pesme i postepeno gradi svoj repertoar, koji uz stalno obogaćivanje i proširivanje predstavlja na brojim nastupima.
Za nepune dve godine, koliko grupa postoji, učestvovali smo na preko pedeset nastupa na raznim festivalima i događajima u Srbiji i Republici Srpskoj. Pored velikog broja naših ljudi koji su imali priliku da nas slušaju, grupa je uspešno predstavila našu vokalnu tradiciju brojnim turistima iz Švajcarske, Austrije, Nemačke, Španije, Engleske, Francuske...
Zbog velikog interesovanja, početkom 2012. godine, Akademsko Društvo „Novi Beograd“ osniva dečiju grupu pevača kao najmlađu pevačku sekciju društva, koja ima za cilj da pored razvoja muzičkog sluha, najmlađim naraštajima prenese i usadi ljubav prema pesmi i njenom izvođenju.

Umetnički rukovodilac 
Nina Šurlan